SolarEdge Parallel geschakelde omvormers

Parallel geschakelde omvormer

Zonneboilers.nl heeft ruime ervaring met SolarEdge. Voor parallel geschakelde omvormers is de marktleider op dit moment SolarEdge.SolarEdge is de wereldwijd marktleider in PV stroomoptimalisatie. Met de SolarEdge Optimizer Omvormer haalt u uit elk afzonderlijk paneel het maximaal mogelijk rendement. Elke set van 2 panelen heeft dan ook zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de omvormer. Hierdoor is het SolarEdge systeem in staat om meer energie met uw zonnepanelen systeem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem. De SolarEdge Optimizer omvormer maakt uw zonnepanelen slimmer, waardoor u 25% meer energie uit uw pv-installatie kunt halen. 

Marktleider in PV-stroomoptimalisatie

SolarEdge is opgericht in 2006 en maakte een start in het power optimizer segment. Inmiddels heeft SolarEdge een marktaandeel van meer dan 70%. Meer dan 2.000.000 Power Optimizers heeft SolarEdge inmiddels verscheept naar meer dan 45 landen wereldwijd. Dankzij strategische partnerschappen is SolarEdge te vinden in 5 continenten.De SolarEdge Optimizer Omvormer komt met 12 jaar (standaard) garantie op de omvormer en 25 jaar garantie op de bijbehorende power optimizers. Dankzij de SolarEdge Optimizer vindt er optimalisatie per duo zonnepanelen plaats, in plaats van per string van meerdere panelen. Hierdoor hebben fabriekstoleranties van panelen geen negatieve impact. Daarnaast heeft ook de veroudering.

SolarEdge omvormer

SolarEdge koopt u bij zonneboilers.nl

Het SolarEdge systeem bestaat uit losse optimizers die achterop de panelen gemonteerd worden. Daarbij hoort een simpele, lichtgewicht omvormer om 230 V wisselspanning te genereren. Iedere optimizer heeft elektronica aan boord om de opbrengst te maximaliseren. Op een enkelfase omvormer kan een string van 8 t/m 25 optimizers aangesloten worden. Op een driefasen omvormer kan dit variëren van 16 t/m 50 optimizers. Meerdere (ongelijke) strings zijn ook mogelijk, zolang elke string maar aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

  1. elk paneel een eigen optimizer (uitzondering zijn Solar Frontier panelen)
  2. superieure aanpak om het rendement van uw solarsysteem te maximaliseren
  3. tot 25% meer opbrengsten een hoger rendement
  4. onderhoud en monitoring op paneel-niveau.
  5. ongeëvenaarde veiligheid bij installatie of brand. 
  6. 25 jaar garantie op de optimizers, 12 jaar garantie op de omvormer
SolarEdge zonneboilers.nl

zonnepanelen solaredge monitoring op paneel niveau

SolarEdge monitoring Portal

Zonneboilers.nl stelt kosteloos uw monitoring in. Met de SolarEdge monitoring Portal kunt u eenvoudig zien hoeveel uw zonnepanelen u opleveren en wat de prestaties per afzonderlijk paneel zijn. U kunt de SolarEdge Optimizer omvormer aansluiten op uw zonnepanelen, zodat ze meer vermogen gaan leveren en u het maximale rendement uit uw PV systeem kunt halen. U haalt tot 25% meer energie uit uw systeem en met de SolarEdge monitoring portal kunt u dit eenvoudig inzien.

Prestaties inzien met de SolarEdge monitoring portal

De SolarEdge Monitoring Portal is een online applicatie, waarmee u zeer volledig inzicht krijgt in de systeemprestaties van uw zonnepanelen. Het voordeel van de SolarEdge monitoring portal is dat u niet alleen de prestaties van uw complete PV systeem kan inzien, maar ook van elk afzonderlijk zonnepaneel. Wanneer één van uw zonnepanelen minder goed presteert, bijvoorbeeld omdat er vuil op ligt, dan krijgt u hiervan een melding en kunt u energieverlies minimaliseren. Daarnaast volgt er een automatische update bij systeem problemen. Het SolarEdge monitoring portal is op meerdere devices te gebruiken, waaronder een computer, smartphone en tablet. Zo heeft u de systeemprestaties van uw zonnepanelen installatie altijd bij de hand. Extra bedrading is hierbij niet nodig, want de communicatie tussen de zonnepanelen en de monitoring verloopt via de bestaande bekabeling. Kortom: de SolarEdge Monitoring Portal zorgt voor een ideale systeemcontrole en maximale opbrengst zekerheid.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies aan huis

Uw besparing?