PVT paneel in opmars

Populariteit van hybride

Aangezien de vraag steeds vaker gesteld word of PVT panelen toepasbaar zijn in bepaalde situaties, wilden wij het nog eens kort uitleggen.

Diverse redenen voor hoge vraag

Het PVT paneel kent een ongekende opmars. De prijs van de hybride panelen is enorm gedaald en de vraag is gestegen. Hoewel er nog volop ontwikkeld wordt aan de verbeteringen van dit combizonnepaneel is het ongelofelijk dat het in een korte tijd zo populair is geworden. De reden van de grote sprong in populariteit is geheel te wijten aan de komst van de warmtepomp. Doordat het niet meer nodig is om vloeistoffen enorm warm te maken om van deze energie gebruik te kunnen maken is de inzet van PVT panelen een logisch gevolg.

Warmtepomp met subsidie

Doordat er enige tijd subsidie verkrijgbaar is op warmtepompen is de aanschaf hiervan een meer haalbare zaak geworden voor veel mensen. Dit werd nog eens versterkt doordat het kabinet besloot om deze subsidie bijna te verdubbelen. Daarnaast is de combinatie pvt zonneboiler warmtepomp een geweldige combinatie die een woning vaak geheel energieneutraal kan maken. Bedenk hierbij dat er diverse voordelen te behalen zijn (btw-teruggaaf, ISDE subsidie en EIA-voordeel voor bedrijven) en de mooiste combinatie worden in het leven geroepen. Het enige nadeel van de nieuwe ISDE regeling is dat deze vaak door aannemers niet aan een huizenkoper als voordeel word doorgegeven. Veel aannemers hebben de neiging om deze subsidie zelf op te strijken.

PVT huis ZB

Wanneer geen PVT panelen?

Het advies van zonneboilers.nl zal altijd zijn om eerst te besparen op w kosten voordat u gaan opwekken. Dit betekend dat de eerste kleine stappen altijd genomen moeten worden voordat de grotere acties kunnen volgen. Start altijd eerst met het veranderen van uw gedrag. Kijk naar zaken al: kraangebruik, deur-beleid, temperatuurinstelling van uw thermostaat, verlichting met sensors of tijdschakelaars. Hiervoor hoeft u geen kosten te maken. De tweede stap is om te gaan besparen door isolatie en klein maatregelen. Laat een warmtescan maken van uw woning, heeft u last van tocht en wat is de staat van uw kruipruimte. Vervolgens kunt u denken aan besparing door middel van een warmtepomp of (pvt) zonnepanelen als uw situatie hiervoor geschikt is. Lage temperatuurverwarming is geschikt voor een warmtepomp. Lagetemperatuurverwarming verwarmt een zeer goed ge├»soleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan gewone cv. Je bespaart energie en geniet in huis van meer comfort. Als dit niet in het huis aanwezig is… adviseren wij nog niet te investeren in PVT panelen, maar in een zonneboiler of zonnepanelen.